3D material biblioteket

Vi har dig täckt med mätt material biblioteket

Vi har släpper ett gratis 3D bibliotek med vanliga uppmätta material att göra det lättare att utveckla bra snygga modeller, med fokus på fordonsindustrin och transport.

Vi är glada att tillkännage den införandet av ett nytt uppmätta material bibliotek, att ge kunder tillgång till en gratis uppsättning av material inklusive flera typer av läder och tyg, ogenomskinlig och transparent plast, billack, krom, glas, bare metallytor med olika egenskaper och mer. Detta bibliotek tillhandahåller ett bekvämt sätt att snabbt utarbeta modeller för visualisering och är särskilt väl lämpad för fordons och transport applikationer.

300 material

Ett vanligt problem i förbereda modeller för visualisering tilldela material till objekt så att de ser realistiska. Medan många vanliga material kan approximeras med inbyggda material, behöver ibland du mer realism. Vår nya uppmätta material-biblioteket innehåller prover av vanliga material typer så att du helt kan förbereda många konsumentprodukter för visualisering, inklusive mest automotive och transport produkter. Material biblioteket innehåller följande material typer:

  • Tyger med olika vävar inklusive fiskbensmönster, twill, borstad och plain weave
  • Läder inklusive olika spannmål mönster och flera perforering stilar
  • Mocka
  • Flera träslag
  • Flera chrome finish
  • Flera metall är klar
  • Glas
  • Ogenomskinlig plast med flera korn mönster
  • Transparent plast
  • Billack

 

Bilen Stack Lit måla shader rättare representerar lager material såsom billack med en klarlack, som ger en känsla av djup och mycket mer realistiskt utseende. Alla material i biblioteket finns för hög definitionen återge Pipeline (HDRP) och vi kommer att tillhandahålla en Lightweight återge Pipeline (LWRP) version snart för att stödja mobila användningsfall.

Shader diagram integration

Även ur lådan ger detta nya material bibliotek en rad alternativ för att fullända din modell för användning i hög kvalitet visualisering projekt. Men kanske du vill ha fler möjligheter att anpassa ditt material. Vi har utformat biblioteket för att arbeta med det nya Shader graf-systemet, som är ny till 2018.3 och tidigare otillgängliga nivån av kontroll och flexibilitet. Shader Graph använder visuella grafräknare så att du kan ändra och kombinera materialegenskaper på nya sätt. Du kan justera nyans, albedo, vanliga kartor, strävhet, mönsterstorlek och mer, för att få exakt det utseende du vill ha i ett mycket kontrollerbar och förutsägbart sätt.

 

Vill du skapa din egen anpassade material bibliotek?

Det är lätt att använda biblioteket som utgångspunkt – bara kopiera befintliga material och skräddarsy dem använder Shader grafen, och använd sedan dessa kopior som utgångspunkter för fler justeringar för stora anpassning potentiella.

Bara början

Naturligtvis, är det uppmätta biblioteket bara början. Kanske behöver du använda specifika material såsom tyger med komplexa vävar eller specialiserade kolfiber finish. I så fall ge våra partnerskap med företag som Allegorithmic dig tillgång till ett brett sortiment av material för nästan alla ändamål, oavsett om du riktar automotive, arkitektoniska eller andra program. Allegorithmic har nyligen infört ett utökat utbud av ämnets källa material, inklusive ett urval av material som särskilt avser bilmarknaden. Ämne material kan omvandlas direkt för användning i både LWRP och HDRP och ämnet plugin är tillgängliga gratis på Asset Store (tillgång till ämnet material kräver ett abonnemang från Allegorithmic).

Vill du mäta dina egna material? Förhandsgranskning av inbyggda shader stöd för AxF material finns nu med 2018.3 och en importör för AxF kommer snart att finnas. När importerat, kan projekt som använder AxF material delas med alla som använder version 2018.3 eller högre. Vi kommer också snart att stödja xTex material från Vizoo, att importera xTex material och mappa dem direkt till inbyggda Lit shader.

Om du har den PiXYZ Plugin 2018.3, kan du använda den nya regeln motorn automatiskt tilldela material inom ditt projekt – oavsett om materialet kommer från det nya biblioteket, från ämnet biblioteket eller från en uppmätt källa. Med hjälp av regeln motorn kan eliminera tråkiga arbete manuellt tilldela material.

Hur får jag det?

Det nya biblioteket är bokstavligen ett klick bort från tillgång butik och kan laddas ner utan kostnad idag. Andra nya väsentliga funktioner, inklusive AxF importör och xTex importören, kommer snart att finnas. Dokumentation för biblioteket finns i paketet efter dataöverföring från arkivet tillgången.

Saknar du något i biblioteket, eller behöver du support för andra importformat? Dela dina idéer och behov nedan, vi är alltid intresserade av att lyssna på kunder.